Dieta Dukan retete si surse de proteine pure

Dieta Dukan retete – Afla care sunt sursele de proteine pure si ce retete poti folosi, pentru a slabi cu dieta Dukan!

Ai decis ca dieta Dukan este pentru tine si ca vrei sa slabesti rapid si sanatos cu aceasta? Cu siguranta vrei sa afli o serie de retete pentru dieta Dukan, in asa fel incat sa iti poti duce la buna indeplinire planurile.
Dieta Dukan, scurta recapitalare

Cele 4 regimuri

Dieta Dukan este constituita din 4 regimuri succesive, concepute pentru a avea efecte rapide si a asigura stabilizarea greutatii

• faza 1- un demaraj fulgerator si o pierdere in greutate intensa si stimulativa
• faza 2 – o slabire uniforma ce te duce direct la greutatea dorita
• faza 3 – o consolidare a greutatii recent obtinute si inca instabila, consolidare ce are loc pe o perioada fixa de 10 zile pentru fiecare kg pierdut
• faza 4 – o stabilizare definitiva pornind de la 3 masuri simple, concrete, foarte eficace, dar care nu e negociabila si trebuie aplicata toata viata

ziua de joi – zi de proteine pure
renuntarea la ascensor (mai multa miscare)
3 linguri de tarate de ovaz/zi

Citeste totul despre Dieta Dukan aici >>

Dieta Dukan retete

Pentru a incepe sa iti compui dieta Dukan retete, trebuie sa intelegi care sunt sursele de proteine pure pe care le poti utiliza.

Pentru ca retetele pentru dieta Dukan sa fie eficiente, trebuie sa se compuna din alimente cat mai apropiate ca puritate de o proteina. Practic, in afara de albusul de ou, niciun alt aliment nu este atat de pur din punct de vedere al continutului proteic.

Legumele, indiferent de cat de multe proteine vegetale contin, au un continut ridicat de glucide – cazul tuturor cerealelor, verdeturilor, legumelor cu continut ridicat de amidon (fasole, linte, mazare, cartof). Chiar si soia, cunoscuta pentru calitatea proteinelor continute, este prea grasa si prea bogata in glucide pentru a fi folosita ca PP.

La fel este si cazul alimentelor de origine animala, ce contin mai multe proteine ca legumele, insa au un continut prea mare de grasime pentru a fi folosite ca aliment PP. Este cazul carnii de porc, de oaie, de miel, a pasarilor de curte precum rata si gasca si anumite parti din vita, vitel.

Totusi, exista alimente de origine animala care, chiar daca nu au un continut exclusiv de proteine (proteine pure), se apropie de acest concept, si care vor fi utilizate in aceasta dieta ca ingrediente principale.

  • Carnea de cal – exceptie fleica
  • Vita – exceptie file, antricot si toate partile ce se consuma prajite
  • Carnea de vitel
  • Pasarile de curte – exceptie rata si a gasca
  • Orice fel de peste
  • Crustacee, fructe de mare
  • Oul – albusul, cel mai apropiat de conceptul PP (10 % proteine, 90 % apa); galbenusul – fata de albus contine si grasimi (30 % grasimi, 15 % proteine, 45 % apa, saruri minerale, vitamine)
  • Lactate degresate – foarte bogate in proteine si fara grasimi. Totusi, contin o cantitate redusa de lactoza, o dizaharida naturala asemanatoare fructozei din fructe. Au fost incluse in planul Dukan datorita continutului scazut in glucide (si grasimi) si a faptului ca sunt placute la gust.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *