Obezitatea inainte de sarcina creste riscul de astm la copii

Un studiu recent a demonstrat faptul ca obezitatea mamei inainte de sarcina creste riscul de astm la copii cu pana la 30% – afla toate detaliile!

Adolescentii ai caror mame au fost supraponderale sau obeze, atunci cand au ramas insarcinate, au un risc crescut de a suferi de astm, potrivit unui nou studiu.

Studiul a inclus aproximativ 7,000 de adolescenti de intre 15 ani si 16 ani care s-au nascut in nordul Finlandei intre iulie 1985 si iunie 1986. Cercetatorii au luat in considerare si datele colectate de la mamele adolescentilor, inclusiv inaltimea si greutatea inainte de sarcina.

Aproximativ 10 la suta dintre adolescenti aveau probleme de respiratie, aproximativ 20 la suta au avut probleme de respiratie la un moment dat, 6 la suta au avut astm si 10 la suta au avut astm la un moment dat. Dupa analiza tuturor datelor referitoare la sanatatea mamelor, cercetatorii au descoperit ca greutatea mamei inainte ca aceasta sa ramana insarcinata a avut un efect puternic asupra problemelor de respiratie la copil si a determinat un risc sporit ca acesta sa sufere de astm.

S-a demonstart ca adolescentii cu mame supraponderale sau obeze inainte de sarcina au avut cu 20 pana la 30 de procente mai multe sanse de probleme de respiratie si astm.

Mai mult de atat, cercetatorii de la Imperial College din Londra au calculat ca fiecare kilogram in exces peste greutatea normala a mamei inainte de sarcina a fost legat cu un risc crescut cu 2.7 – 3.5 la suta de probleme de respiratie si astm bronsic printre adolescenti.

Studiul apare in Jurnalul de Epidemiologia si Sanatatea Comunitatii .

Cercetatorii au sugerat ca efectele hormonale si metabolice ale obezitatii din timpul sarcinii pot interfera cu dezvoltarea normala a fetusului, afectand plamanii.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *