Evita Dietele Bogate in Proteine

1. Dietele bazate pe proteine contrazic aproape toate regulile unei diete echilibrate. Pentru sanatatea unora dintre adepti, acestea pot chiar sa reprezinte un adevarat pericol.

2. Alimentele bogate in proteine au, in general, un continut mare de colesterol si grasimi, care sunt cunoscute ca fiind factorul principal al bolilor de inima si atacului de cord.

3. Acest mod de alimentatie te incarca cu proteine, rezultatul fiind o pierdere a calciului din oase, deci osteoporoza. Excedentul de proteine are un efect negativ si asupra rinichilor, deoarece acestia incearca sa elimine cantitati mari de uree, un produs al metabolismului proteinelor.

4. Aceste diete interzic alimente cunoscute pentru proprietatile lor de reducere a riscului atacului de cord si a unor forme de cancer.

5. Te lipsesc de carbohidrati, care se transforma cel mai repede in energie. Chiar si persoanele care au o activitate fizica redusa vor resimti lipsa de energie, in timpul unei astfel de diete.

6. Dietele bogate in proteine iti limiteaza aportul de glucoza, foarte necesara pentru o buna functionare a creierului. Va urma o incetinire a proceselor de gandire si reactie.

7. Te lipsesc de fibre (carbohidrati nedigerabili), cunoscute pentru rolul lor de reglare a digestiei (efectul va consta in constipatie) si reducere a riscului cancerului de colon.

8. Te lipsesc de vitamine, atat de necesare bunei functionari a organismului.

9. Dietele bazate pe aport de proteine pot cauza schimbari chimice periculoase in corpul tau.

10. Sunt contrare ultimului raport al Fundatiei Mondiale de Cercetare pentru Cancer, intitulat: Alimentatia, Nutritia si Prevenirea Cancerului.

11. Ofera rezultate temporare. O mare parte a kilogramelor pierdute este reprezentata de apa si masa musculara, nu grasime. Apa o pierzi din cauza ca rinichii incearca sa elimine reziduurile in exces, numite cetone, cauzate de aportul excedentar de proteine si grasime). In momentul in care renunti la dieta, iti poti recastiga rapid kilogramele pierdute…

12. In cele din urma, e bine de stiut ca, in medie, corpul tau consuma 23 de calorii, pentru digestia a 100 de calorii carbohidrati, si numai 3 calorii, pentru digestia a 100 calorii grasime… Deci, o dieta bogata in proteine si grasime iti faciliteaza, pe termen lung, ingrasarea…

Ai grija mare! Trebuie sa consumam mai putina grasime!

Alimentatia noastra moderna contine PREA MULTA GRASIME.
De aceea, unul din 3 copii americani sunt supraponderali!!!
De aceea, bolile de inima reprezinta principala cauza a mortilor, in Europa si America…

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *