5 modalitati pentru a scapa de stres!

Daca nu mai faci fata stresului de peste zi, urmeaza aceste 5 reguli de aur, si viata ta va reveni in limitele normale. Acum!

1. Gandeste pozitiv!

Daca o situatie neprevazuta te streseaza, in loc sa intri in panica, mai bine te gandesti cum sa faci fata obstacolelor. Este chiar asa o tragedie? Incearca apoi sa faci diferenta intre aceste probleme cu care te confrunti, cu situatii grave ale vietii cotidiene. Vei constata ca ale tale sunt cat se poate de marunte in comparatie cu ale altora! Mentine-ti optimismul si vei vedea ca aceasta stare de stres se va diminua considerabil!

2. Sa stii cand sa spui nu!

Daca si la serviciu seful tau “profita” putin de abilitatea ta de a rezolva rapid si eficient mai multe taskuri, iar volumul de munca ti se pare covarsitor, atunci este cazul sa te mai eliberezi de atributii pur si simplu spunand “nu” superiorului tau si argumentandu-ti opinia. O metoda simpla si la indemana, pentru a preveni eventuale situtii neplacute.

3. Organizeaza-te mai bine!

O buna gestiune a timpuluui te va ajuta sa eviti o serie de evenimente stresante . O agenda, planuri, telefoane, intalniri, toate acestea iti vor fi de ajutor sa te organizezi mult mai bine si a faci fata unor situatii urgente si derutante. De altfel, listele cu notite sunt o metoda accesibila pentru a nu-ti supraincarca memoria de aspecte greu de retinut.

4. Descarca-te!

Ai ajuns la capatul rabdarii? Nu te lasa prada stresului. Daca simti nevoia sa te detensionezi urla, striga, plangi. Decat sa-ti descarci nervii pe cei din anturajul tau, Orice alt mijloc de a scapa de tensiune este benefic si te va ajuta sa pui capat stresului: fa efort fizic, manipuleaza in maini o mingiuta, etc.

5. Savureaza placerea unui moment!

Ce alt mijloc de a scapa de stres este mai potrivit decat sa citesti o carte preferata, sa vezi un film bun, sa mergi la… shopping, sau poate la un salon de infrumusetare, o sedinta de masaj-o lista intreaga de optiuni pentru a putea scapa de stres!

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *