5 Beneficii ale dietelor de detoxifiere

Afla care sunt 5 dintre cele mai comune beneficii ale dietelor de detoxifiere si incepe chiar acum dieta ta de detoxifiere!

Majoritatea persoanelor cred ca a tine o cura de detoxifiere va conduce la o scadere brusca in greutate. Dar a tine o cura de curatare, a elimina anumite alimente (precum cele care contin gluten, produse lactate, cofeina, alcoolul) si a te concentra asupra celor proaspete, integrale, reprezinta mult mai mult decat a intra in perechea favorita de jeansi – exista o serie de beneficii importante asociate dietelor de detoxifiere.

In timp ce o dieta de detoxifiere bazata exclusiv pe lichide poate insemna limitarea drastica a numarului de calorii, o dieta corespunzatoare de detoxifiere va insemna ca mananci suficient din aceste alimente nutritive, recomandate, pentru a ramane sanatoasa.

Deci, daca nu e vorba exclusiv despre pierderea in greutate, de ce trebuie sa urmezi o detoxifiere?

Afla care sunt cele mai importante beneficii ale dietelor de detoxifiere!

Vei alunga poftele

Papilele gustative se obisnuiesc cu alimentele grase, sarate sau dulci. Pe masura ce elimini aceste alimente nesanatoase din dieta ta, pofta de aceste alimente se vor diminua.

Capeti mai multa energie

Majoritatea persoanelor care tin o dieta de detoxifiere se simt mai energizate dupa primele câteva zile. Desi dietele de curatare interzic alimentele energizante cum ar fi cafeina, a pastra o dieta bogata in frunze verzi si alimente integrale poate furniza corpului tau nutrientii de care are nevoie pentru a te simti mereu in forma.

Iti stimuleaza creativitatea culinara

In momentul in care nu tii o dieta specifica este posibil sa cazi intr-o obisnuita culinara – gatesti mereu aceleasi mancaruri care iti plac, sunt comode sau rapide. Dar, in loc sa te gandesti la dieta ca la un impediment, priveste-o ca pe o provocare pentru a obţine creativitate in bucatarie (sau atunci când iei masa in oras). Poti gasi o adevarata pasiune din a incerca noi ingrediente nutritive.

Iti testeaza controlul de sine

A sta doua saptamâni fara o ceasca de cafea poate suna ca o incercare ridicola, numai de dragul dietei de detoxifiere, dar odata ce incepi aceasta experienta, aceasta poate fi o modalitate de a dovedi ca esti in control de sine si vrei cu orice pret sa iti atingi obiectivele de dieta.

Te ajuta sa iti identifici sensibilitatile alimentare

Daca crezi ca ai anumite sensibilitati la alimentele obisnuite din dieta ta, o dieta de detoxifiere reprezinta una dintre cele mai bune metode pentru tine de a afla ce tipuri de alimente ar trebui sa fie evitate pe termen lung. Odata ce ai terminat cu programul si doresti sa te intorci la meniul obisnuit, te sfatuiesc sa reintroduci treptat alimentele cu gluten, produsele lactate, alcoolul si alte alimente interzise anterior, pentru a vedea daca se pot identifica produsele alimentare care ar trebui sa fie evitate.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *