Bucatarie organizata: Rezolvi problema in 5 zile

Stii deja ca unul dintre cele mai importante lucruri, pentru a-ti incepe dieta pe principii sanatoase, este sa o organizezi de la a la z – si sa incepi totul cu bucataria!

Ziua 1: Muta monstrii

Foloseste aceasta zi pentru a sorta aparatura: evalueaza-ti cu realism stitul de gatit si aparatura de care ai, cu adevarat, nevoie. Muta orice aparate de care nu ai nevoie si care ocupa loc mult (roboti de bucatarie, prajitoare de paine, cutoare electrice, etc) la subsol sau intr-o debara, pentru a-ti elibera spatiul necesar.

Ziua 2: Deschide noi orizonturi

Foloseste aceasta zi pentru a grupa toate lucrurile de care ai nevoie: pune tacamurile, paharele sau cartile de bucatarie in acelasi loc, arunca lucrurile stricate si doneaza tot ceea ce ai in plus sau nu iti trebuie. Odata ce ai eliberat spatii suplimentare de depozitare, masoara-le si fa-ti o lista de containere pe care trebuie sa le cumperi.

Ziua 3: Organizeaza spatii de depozitare

Cumpara cele mai potrivite solutii de depozitare. Inainte sa o faci, gandeste-te cum ar puta sa arate o bucatarie optima: poti pune cateva rafturi deasupra frigiderului sau a hotei, poti atarna obiecte in interiorul usii de la debara?! Proiecteaza-ti in gand aceste spatii, masoara-le si treci la cumparaturi!

Atentie, nu trebuie sa cheltuiesti o avere pe aceste solutii. Fii creativa si invata sa folosesti si ceea ce deja ai (sau poti face rost fara a implica prea multe resurse): clasicele ladite de plastic pentru fructe si legume pot deveni rafturi colorate si vesele, cutiile de tabla de la laptele praf al bebelusului iti pot pastra ingredientele de gatit in conditii optime, carligele de rufe te pot ajuta sa organizezi retetele preferate, decupate din reviste.

Ziua 4: Creeaza zone utile

Invata sa pastrezi alimentele si ustensilele exact acolo unde le folosesti, pentru a economisi timp si a simplifica procesele din interiorul bucatariei.

Iti place sa bei cafea si acesta reprezinta unul dintre cele mai pretioase ritualuri?! Pune cestile preferate, impreuna cu zaharul, cafeaua si cafetiera pe o tava, pentru a avea acces imediat. Iti place sa te folosesti de cuptor, pentru a face cele mai minunate deserturi?! Fa-ti o insula pe rotile, in care sa tii tavile, formele si cele mai importante ingrediente.

Ziua 5: Infrumuseteaza!

Aha, ai ajuns sa te bucuri de spatii libere, organizate si curate. Nimic nu poate fi mai placut, acum, daca gandesti un spatiu pentru a pune cateva fotografii, o vaza cu flori proaspete sau cateva ghivece cu condimente verzi, proaspete, pe care sa le folosesti la noile tale retete.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *