•  

Go Back   iDieta.ro > Dieta > Povesti de Succes

Povesti de Succes Care este dieta cea mai eficienta si ce a reusit ea sa faca pentru tine? Asteptam povestile si fotografiile voastre tip inainte-dupa!

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 28-04-2009
casandra_radu's Avatar
casandra_radu casandra_radu is offline
Senior Member
Fulg

Send a message via Yahoo to casandra_radu
Default Dieta care functioneaza fara infometare

Salutari tuturor! Chiar azi m-am inscris pe forum foarte animata de rezultatele obtinute in urma a 12 zile de regim. Nici nu m-am infometat si nici nu mi-am dat duhul facand exercitii fizice, tocmai de aceea sunt foarte multumita fiindca am reusit sa mentin un regim echilibrat, sanatos si sa ma simt si bine in acelasi timp. Nici vorba de ceaiuri laxative sau pastile minune. Principalele ingrediente ale unui regim sunt si vor fi intotdeauna vointa si perseverenta.
Dar, revenind la ideea de baza, am slabit in 12 zile 3 kg, exact cat mi-am propus. Consider ca a slabi mai mult decat atat intr-un asemenea interval este prea mult si in primul rand un regim nu trebuie sa agreseze organismul, sa il priveze de aport caloric, proteine, vitamine, minerale si chiar si lipide. Lipsa lipidelor, din propria mea experienta, duce la aparitia vergeturilor si diverse probleme ale pielii, ale parului, care isi pierde din stralucire, nu mai creste sau chiar cade. Consecinta unui regim nu trebuie sa fie un organism slabit, ameteli si intunecarea vederii, fetelor...ca stiu ca mai ales voi aveti tendinta de a exagera sub acest aspect.
In concret, iata ce am consumat in aceste 12 zile: 6 banane, un pepene galben (cca. 800 gr.),10 mere, o caserola de capsuni, 4,5 kiwi, 6 buc. pere, 5 oua fierte (inclusiv 2 oua continute in galusti de gris), cca. 2 litri supa de rosii si 2 litri supa crem de cartofi (preparata cu branza topita si chiar o bucatica de margarina), 3 crenvursti de pui, 400 gr. iaurt cu fructe, 500 gr. lapte batut, telina rasa cu maioneza light (ceapa si lamaie - e super la gust si foarte satioasa), salata (salata verde, rosii, ardei, masline negre, ridichi, telemea/feta/cas in cantitati reduse) cu ulei de masline sau de orez ca e mai usor, 5 litri suc de mere si portocale, crutoane dintr-o paine neagra de 500 gr., la salata mai adaugam 2 linguri orez fiert cu mult morcov, in rest multa apa plata, cca. 1,5 - 2 l pe zi.
Aceste alimente le-am combinat avand in vedere principiile regimului disociat. De asemenea am avut in vedere si ceea ce se numeste "calorii negative". Planuiesc sa fac o supa de varza zilele acestea, o mancare de dovlecel, o mancare de spanac, de asemenea si conopida. Dar toate pe rand.
Insa, secretul care la mine a dat rezultate si in trecut este a manca DIN DOUA IN DOUA ORE cantitati mici de mancare. La inceput nu trebuie exagerat, dar pe masura ce organismul se obisnuieste cu acest ritm si cu un aport caloric mai redus, se pot reduce si portiile. Se poate ajunge la pierderea unui kg la 3 zile. Mai mult de atat este nociv pentru organism si nu este bine sa exageram. In acest ritm iau cca. 6 uneori 7 mese pe zi. Niciodata nu mi-e foame. Dimineata prefer sa manac lejer, gen jumate de banana/un mar ras/200 gr. iaurt eventual cu o ridiche pe langa/150 gr. iaurt cu fructe/200 ml lapte cu fulgi...etc., fiind functie de cum ma simt. De regula la 13 sau 15 mananc mai consistent, asta inseamna o supa (250-300 ml) cu crutoane de regula, branza topita cu paine neagra, sau o bucatica de carne chiar si crenvursti de pui, pentru ora 17 si 19 o las mai moale si revin fie la un fruct, fie la iaurt, banana (imi calmeaza stomacul).
Principiul acestui regim, inspirat din regimul lui Cindy Crawford (dieta de 90 de minute pe care eu am extins-o la 120 minute ) este ca mancand la interval de doua ore se mentine insulina activa in corp, favorizand astfel pierderea in greutate.
Daca la aceasta mai adaugam consumul de lichide (apa plata, ceaiuri depurative, compot de mere - la care eu folosesc si putina miere fara nicio jena), putina activitate fizica, gen uitam ca exista lift si in loc sa mergem la doua statii pana la piata cu troleul mergem pe jos si nu in ultimul rand componeneta psihologica, care este esentiala (intarirea vointei, prefigurarea scopului de a slabi un nr. de kg intr-un anumit nr. de zile) si spre exemplu ceva ore la sauna (personal, am folosit in acest interval acei pantaloni de vinil care au un efect minunat de indepartare a celulitei si vergeturilor mai ales daca ii ajuti cu o crema anticelulitica) - rezultatele nu vor intarzia sa apara. Apropo de acei pantaloni care costa (functie de unde ii cumperi) aprox. 35 lei, combinat cu o crema anticelulitica cu efect termo, au efecte devastatoare asupra celulitei si asupra vergeturilor inca de la prima utilizare (cand ii folosesc stau cu ei macar 4 ore, uneori mai mult, functie de program, fac treburi prin casa, urc si cobor scarile, ma plimb cu catelusa mea, etc.) Efectul are loc independent de alimentatie si miscare, fiind evident accentuat daca facem si ceva miscare. Totul e sa suporti caldura iar imbracarea acestor pantaloni e mai eficienta vara cand este foarte cald si si mai eficienta daca mai luam un rand de haine peste. Problema acestor pantaloni este ca se lipesc de piele datorita transpiratiei si astfel la miscari mai ample se pot rupe. recomandabil este dupa ce te dai cu crema termo sa iei un colant de bumbac si apoi peste el pantalonii, pentru a evita lipirea. Dupa cateva ore, ii storci de apa. Celulita? Serios...nu mai e o problema demult
Regimul acesta de mancat din doua in doua ore este singurul cu care am reusit sa slabesc. Mentionez ca acum 3 ani am slabit cu acelasi regim 20 kg in cca. 3 luni si nu am pus la loc. Problemele mele cu greutatea au reaparut dupa vreo 2 ani de la slabire si s-au datorat unor tratamente hormonale. Urmarea a fost ca de unde aveam vreo 55 kg am ajuns la peste 100. Vreo 10 kg le-am dat jos pur si simplu fiind atenta la mancare. Dar in urma cu doua saptamani am decis sa ma pun pe treaba la modul cel mai serios si nu doar pentru a pierde kg dar mai ales pentru sanatate. Urmare ingrasarii m-am trezit cu colesterolul si tensiunea marite, obosesc mult mai repede, ma misc mai greu si picioarele dor al naibii cand e sa stau mult timp in picioare.
Stiu ca mai am mult de lucru si pentru a reveni la 55 kg este nevoie de multa rabdare, vointa si timp.Aproximativ 4, 5 luni. Voi continua sa ma tin de regimul pe care mi l-am construit singura, caci organismul meu stie ce e mai bine pentru el si am sa revin pentru a impartasi rezultatele, probabil nu mai des decat la 3 saptamani. A, da..si asta, fetelor, nu va cantariti la fiecare 2, 3 zile si nici macar la saptamana...nu ajuta si creeaza frustrari. Cred ca cea mai buna abordare este pe segmente. Eu mi-am propus sa slabesc 3 kg in 12 zile. Azi imi propun sa slabesc 5 kg in 20 de zile si atat. Nu ma gandesc mai departe caci nu ar avea sens iar minunile nu se intampla peste noapte.
Acestea fiind spuse v-am pupat si va urez succese deosebite in abordarea unui regim sanatos de alimentatie si de viata!

UPDATE – 27 IUNIE 2009 – Bun, deci am ajuns la 78 kg (de la 93). Au fost saptamani in care am slabit un kg dar si saptamani in care am slabit 2 sau chiar 2,5 kg.
Din 18 mai am inceput si cu exercitii fizice usoare, asta insemnand bicicleta (de camera) cca. 10 km. Am introdus progresiv exercitii pentru brate, picioare, putin culturism, greutati (greutatile mele dun bidoanele de 6 litri de apa plata).
Am ajuns cu bicicleta la 20 km/zi si am ajuns sa car cate 4 bidoane de 6 l apa plata de la marketul aflat la 15 min. distanta de casa (asta inseamna cate 13 kg in fiecare mana).
Ma simt super bine, in paralel cu regimul iau vitamine si minerale complete, omega 3 de somon si capsule cu extract de ceapa si usturoi (regleaza glandele), ceaiuri depurative, minim 3,5 litri apa pe zi, nelipsit este marul de dimineata si iaurtul cu cereale integrale (ovaz, orz) la a doua masa a zilei. Am mai luat, nu chiar zilnic, seara cate o portie de fibre (siluet r vegetal) amestecat cu iaurt sau lapte - dreneaza foarte bine intestinele a doua zi dimineata. aproapoe zilnic de o luna incoace consum 200 gr. de ananas proaspat combinat cu mar sau pepene galben. nelipsita este si supica crem de cartofi cu unt si branza topita. mai consum si cca. 4,5 felii de graham pe saptamana, branzeturi, legume proaspete, carne si oua cand poftesc. Deci pana acum cam 15 kg in 2 luni jumate, fapt pentru care sunt multumita si consider ca atata vreme cat iti respecti corpul si ai grija de el totul este ok la un regim. Ah..lactate consum exclusiv integrale intrucat lactatele degresate au carente si de nutrienti deci nu am rezolvat nimic. Totul integral, cat mai nerafinat (inclusiv uleiul), fructele si legumele cat se paote de proaspete, crude, negatite. Si multa, multa apa.

Last edited by casandra_radu; 30-06-2009 at 09:34. Reason: update
Reply With Quote
Old 29-04-2009
blue.angel's Avatar
blue.angel blue.angel is offline
Baby Doll
Miss

nu pot decat sa te felicit, multa bafta in pierderea kg ramase!

*Dare to be yourself*
Reply With Quote
Old 29-04-2009
casandra_radu's Avatar
Senior Member
Fulg

Merci. Am trecut la faza a doua, acuma ca organismul s-a obisnuit si am mai redus din calorii, respectiv supe mai slabe si cantitati de salata si fructe mai putine. Cum nu am mai consumat carne ultimele zile voi compensa cu un ou pe zi.
Reply With Quote
Old 29-04-2009
anda_manuela's Avatar
anda_manuela anda_manuela is offline
Senior Member
Manechin

Multa bafta la slabit. Imi place stilul tau de a aborda lupta cu kg. Intr-adevar, vointa este factorul determinant in lupta cu kg. Eu m-am ingrasat tot in urma unor tratamente, dar din fericire, nu chiar asa de mult.
Old 29-04-2009
casandra_radu's Avatar
Senior Member
Fulg

Merci, Anda.Nu ma gandesc doar la slabit ci macar in egala masura si la sanatate. Pana la urma degeaba tii un regim si apoi dai iama saptamani la rand sau luni, in diverse mancaruri grele si/sau grase.Un regim alimentar are si alte valente inafara de slabire. Corpul trebuie iubit si ingrijit caci este un dar minunat...Ma gandesc serios ca dincolo de acest regim si obtinerea rezultatelor dorite, trebuie sa imi schimb obiceiurile alimentare. Fara snacks-uri cu e-uri, prajeli si oricat mi-ar fi de greu, cat mai rar cu pizza si produsele de patiserie dupa care ma dau in vant. Pana la urma nu intinerim iar alimentatia are o importanta deosebita mai ales dupa o varsta cand incep sa apara diverse probleme inevitabile.
Reply With Quote
Old 29-04-2009
anda_manuela's Avatar
anda_manuela anda_manuela is offline
Senior Member
Manechin

Ai dreptate, nu degeaba se spune "suntem ceea ce mancam". Si eu sunt interesata in primul rand de sanatate...de aceea fac si sport (merg la sala de 3-4 ori pe saptamana). Eu incerc sa ma iubesc asa cum sunt, sa nu-mi mai vad doar defectele, dar am zile cand nu-mi reuseste acest lucru. Aici este cheia succesului: sa ne iubim suficient de mult incat sa luptam sa ne fie bine si sa fim sanatoase.
Old 29-04-2009
lala1's Avatar
lala1 lala1 is offline
Senior Member
Pufulet

Quote:
Originally Posted by casandra_radu View Post
...am folosit in acest interval acei pantaloni de vinil care au un efect minunat de indepartare a celulitei si vergeturilor mai ales daca ii ajuti cu o crema anticelulitica) - rezultatele nu vor intarzia sa apara. Apropo de acei pantaloni care costa (functie de unde ii cumperi) aprox. 35 lei, combinat cu o crema anticelulitica cu efect termo, au efecte devastatoare asupra celulitei si asupra vergeturilor inca de la prima utilizare (cand ii folosesc stau cu ei macar 4 ore, uneori mai mult, functie de program, fac treburi prin casa, urc si cobor scarile, ma plimb cu catelusa mea, etc.) Efectul are loc independent de alimentatie si miscare, fiind evident accentuat daca facem si ceva miscare. Totul e sa suporti caldura iar imbracarea acestor pantaloni e mai eficienta vara cand este foarte cald si si mai eficienta daca mai luam un rand de haine peste. Problema acestor pantaloni este ca se lipesc de piele datorita transpiratiei si astfel la miscari mai ample se pot rupe. recomandabil este dupa ce te dai cu crema termo sa iei un colant de bumbac si apoi peste el pantalonii, pentru a evita lipirea. Dupa cateva ore, ii storci de apa. Celulita? Serios...nu mai e o problema demult ...
Unde as putea gasi acest tip de pantaloni? Ar fi super sa aiba si pentru mine acelasi efect
Old 29-04-2009
casandra_radu's Avatar
Senior Member
Fulg

Nu e vorba despre un regim, deci ma gandesc ca la oricine ar avea acelasi efect. Trebui numai sa suporti caldura cauzata de crema termo si pantalonii si cand ii imbraci sa ii suporti macar 4 ore. Eu ii purtam si cate 8 ore si faceam miscare (urcat scari, bicicleta sau doar plimbat). Se gasesc fie pe net de comandat ca de ex. de la naturaplant ro (sunt 35 acolo) sau cam pe la orice farmacie sau magazin mai naturist (eu i-am luat de la o farmacie oarecare de pe banu Manta, la recomandarea farmacistei).
Reply With Quote
Old 29-04-2009
daletheia's Avatar
daletheia daletheia is offline
Senior Member
Manechin

Felicitari Casandra pt ambitie si pt modul de a gandi
Lala .pantalonii aia se numesc Biomed Slip : uite aici : http://www.naturaplant.ro/produse/1734/Biomed_Slip
Ii am si eu, dar nu i-am mai imbracat de vara trecuta, . E o super ideea sa luam mai intai niste colanti si apoi pantalonii, mie imi era ca se rupeau , se lipeau de piele de la traspiratie .
Old 29-04-2009
daletheia's Avatar
daletheia daletheia is offline
Senior Member
Manechin

eu tot din farmacie i-am luat,.....si ar fi cazul sa-i scot de la naftalina

Bookmarks
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules