•  

Go Back   iDieta.ro > Dieta > Vegetarianism

Vegetarianism Numai o moda ciudata sau un mod de viata sanatos, plin de compasiune fata de animale si grija fata de mediu?

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 26-07-2006
daisy_dee daisy_dee is offline
Member

Default Re: Sunt singurul vegetarian?

Quote:
Originally Posted by Cata
Hei! Sunt vegetarian de aproape 2 ani, si inca nu am intalnit pe nimeni care sa imi impartaseasca convingerile...

Am mai convins vreo 2 prieteni sa incerce sa renunte la carne, pentru scurte perioade de timp, iar prietena mea a inceput sa \"guste\" si avantajele meniului (nu stiu ce mananca atunci cand e fara mine)...

Daca ma intelege cineva... anuntati-ma!
te inteleg si te felicit!
join the club
si eu am convins cunostinte sa renunte si am reusit...

Reply With Quote
Old 01-08-2006
cinnamon cinnamon is offline
Junior Member

HOP INCA UN VERZISOR!
TINE-TE BINE, NU TE LASA INFLUENTAT DE NIMENI CARE NU INTELEGE/RESPECTA VEGETARIANISMUL (VIATA,PANA LA URMA).
VA RECOMAND CURE DE VEGETALE - EXCLUSIV- NEGATIT, NEPRELUCRAT IN VREUN FEL. IN PRIMA LUNA E GREU, SLABESTI, SUNT TOT FELUL DE PURIFICARI, MAI ALES LA NIVELUL PIELII...DAR APOI, DACA REZISTI(UNII AU NEVOIE DE LUNI, ALTII DE ANI)...SIMTI UN TONUS RIDICAT PE TOATE PLANURILE SI TREC DE LA SINE MULTE BOLI.
Reply With Quote
Old 15-08-2006
Lovelife Lovelife is offline
Junior Member

Eu sunt vegetarian de 11 ani, la inceput mai consumam carne de sarbatori, dar de 9 ani nu am mai pus gura pe carne, sotia mea sa convins si a ea singura si a renuntat la carne, avantajul este ca majoritatea prietenilor mei au un regim asemanator,

Noi nu am dat niciodata carne copilului nostru de 2 ani, si la fel au facut si multi din prietenii nostri (unul din copii are 9 ani), iar de dezvoltat sau dezvoltat foarte bine, au inteligenta peste medie, toate caracteristicele acestor copii sunt mai bune decat la media, si in plus nici nu prea avem probleme de sanatate, fata noastra nu s-a imbonavit nici odata in 2 ani cu exceptia ca i-a mai curs de cateva ori nasul, si a mai tusit de cateva ori
si concluzia este ca regimul vegetarian ajuta foarte mult in starea de sanatate fizica si psihica
Reply With Quote
Old 15-08-2006
daisy_dee daisy_dee is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Lovelife
Eu sunt vegetarian de 11 ani, la

Noi nu am dat niciodata carne copilului nostru de 2 ani, si la fel au facut si multi din prietenii nostri (unul din copii are 9 ani), iar de dezvoltat sau dezvoltat foarte bine, au inteligenta peste medie, toate caracteristicele acestor copii sunt mai bune decat la media, si in plus nici nu prea avem probleme de sanatate, fata noastra nu s-a imbonavit nici odata in 2 ani cu exceptia ca i-a mai curs de cateva ori nasul, si a mai tusit de cateva ori
si concluzia este ca regimul vegetarian ajuta foarte mult in starea de sanatate fizica si psihica
nici eu nu am dat copilului meu de 1 an jumate' si multi au sarit cand am scris lucrul acesta.
ma bucur sa aud si de voi!

Reply With Quote
Old 28-08-2006
narcisas's Avatar
narcisas narcisas is offline
Senior Member
Model

Si eu sunt vegetariana de 9 ani iar fata mea,care are 8 ani n-a mancat nici un fel de carne niciodata.A terminat clasa I numai cu medii de FB iar daca va spun ca are 1.30m si 29 de kile o sa intelegeti ca nu arata nici rau,adica nu e subdezvoltata sau mai stiu eu ce... De imbolnaviri nu am prea scapat odata cu mersul la gradinita... Dar erau epidemii de tot felul,neanuntzate si na,s-a intamplat.
Reply With Quote
Old 01-09-2006
Lovelife Lovelife is offline
Junior Member

Ma bucur si eu cand mai aud de multi oameni care au un regim sanatos
Reply With Quote
Old 21-09-2006
anael's Avatar
anael anael is offline
Senior Member
Manechin

ma alatur si eu voua! sunt vegetariana de 4 ani si mai multi de acum incolo!
Old 16-10-2006
btrit_rodi btrit_rodi is offline
Member

Regimul de viata vegetarian este o chestie de civilizatie. Cum ne facem ca nu exista oricine care e diferit de majoritate, asa nu exista nici vegetarienii. Englezii sunt cred ca un sfert vegetarieni din mai multe motive (ca nu mananca ceva ce a fost omorat, ca religia le zice asa, sau pur si simplu ca asa asa-i sanatos). Dar toate restaurantele si fastfoodurile au cel putin un sfert din meniu facut pentru vegetarieni (lacto-veg). Ca aia care nu mananca nici branzeturi sunt vegani (asta ca o paranteza)
Eu am fost lacto-vegetariana 5 luni si desi am mancat am facut un pic de mescare si am slabit 15 kg. ca asta era motivul meu: sa slabesc .
Am scapat dupa aia din frau si putin cate putin am pus la loc. Dar pe cuvant ca ma simteam super. Cat depre "dezavantaje", ai proteine mai multe in unii inlocuitori decat in carne. Si soia gatita ca lumea chiar seamana la gust cu carnea. Asta e primul meu mesaj pe forumul asta, by the way. Succes ca se poate.
Reply With Quote
Old 18-10-2006
danutza_alisa danutza_alisa is offline
Member

Buna tuturor!
Recunosc: mamanc carne! Vreau sa renunt, dar pana pe 25 oct mai am de tinut regim si tre sa mananc mezeluri! Dupa sunt hotarata sa renunt la carne definitiv si irevocabil!
Am o foarte mare rugaminte la voi: sa ma sfatuiti, sa ma indrumati si eventul sa-mi spuneti cum si ce gatiti voi!
Va multumesc!
Sper sa vb peste ani si sa pot spune si eu, cum spuneti voi: "N-am mai mancat carne de ani de zile!"

Reply With Quote
Old 27-02-2007
petale.albe petale.albe is offline
Senior Member
Fulg

Default poveste

era odata un spirit al luminii , al patrulea in spectrul sau , absorbit in lumina si nascut din ea

spiritul care hranea cu energia sa fluorescenta verde fiecare aspect al materiei , era sortit sa aduca echilibrul si sananatate fiecarui element creat aflat in ordinea si mersul normal al universului luminii

de fiecare data cand poposea pe pamant in obosita lui calatorie prin cosmos , se aseza muntii seci si calzi dar duri la " simtire" , si cum nu-i era commod pe ei crea cate un pat de frunze, iarba si muschi moale ca sa se poata odihni

iar dupa ce se odihnea cate un eon, iar odihna lui era o meditatie si o rugaciune sacra in Lumina

iar de fiecare data cand se ridica ,in urma sa si in jurul sau se nasteau flori si alte plante frumoase noi si deosebite

la fiecare poposire a lui apareau noi si noi plante si fauna se dezvolta din ce in ce mai mult

si fiecare planta si floare se nastea din spiritul lui , iasind voalat din fiinta sa , ca fibre de lumina care luau forme cristaline verzi la inceput iar pe urma luau forma bruta a materiei , frunze , flori, muschi, copacii...s.a.

de drag ce ii erau fiintele ce se nasteau din el se gandi sa nasca plante cu gust deosebit , fructe si legume

le numi si le dadu drumul ca solii de lumina verde in lume si oriunde cazu samanta luminii verde , pamantul deveni fertil si dadu roade bogate

Creatorul Suprem al Luminii vazand frumusetea ce iesi din spirtul sau verde se gandi sa populeze planeta si sa-i de-a viata

si astfel aparura oamenii si fauna...

s.a.m.d.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules