•  

Go Back   iDieta.ro > Dieta > Vegetarianism

Vegetarianism Numai o moda ciudata sau un mod de viata sanatos, plin de compasiune fata de animale si grija fata de mediu?

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 29-09-2009
Kitiara's Avatar
Kitiara Kitiara is offline
Junior Member

Send a message via Yahoo to Kitiara

Quote:
Originally Posted by Ala2006 View Post
Vreau si eu un motiv pentru care carnea este atat de necesara copilului si ce se gaseste in carne si nu se gaseste in soia si alune de exemplu.
Citeste post-ul nr. 19 scris de chris_bv Nu inteleg de ce se mai intreaba, atata timp cat raspunsul a fost dat deja.

Si eu urmaresc cu mare interes discutia, inca nu m-am decis asupra unei pareri definitive. Stiu doar ca exista o mica sansa de-a consuma orice tip de aliment "natural", in mare parte carnea este injectata cu hormoni, la fel cum si vegetalele sunt produse cu ingrasaminte de toate originile sau modificate genetic. Mi se pare inca foarte complicat sa citesc fiecare compozitie de pe fiecare ambalaj al fiecarui produs pe care-l cumpar, in special pentru ca multe ingrediente de tip colorant/conservant/indulcitor/potentiator de aroma sunt mascate sub alte nume, stiintifice, despre care o persoana fara cunostinte in domeniu nu are nicio informatie; sa caut pe internet fiecare ingredient in parte mi se pare un chin, de aceea aleg alimente cat se poate de neprocesate. Oricum, ultima tendinta de marketing pe care-am constatat-o este de a inlocui numele E-urilor cu numele substantei in sine, neprescurtat. Este astfel mult mai greu sa depistezi ce mananci cu adevarat.
Reply With Quote
Old 29-09-2009
Simonell's Avatar
Simonell Simonell is offline
Senior Member
VIP

Omul trebuie sa mamance cu moderatie.
Excesele de orice fel sun daunatoare - si aici intra si capitolul "prea mult" sau "deloc"
Eu nu mamanc carne de fel, as putea sa traiesc linistita doar cu lactate.
Dar chiar sunteti orbiti atunci cand puneti carnea la perete si o invinovatiti pentru toate relele de pe lumea asta.
Nu e chiar asa.

Omul a fost "proiectat" de Dumnezeu sa mananace de toate (inclusiv carne) intr-o stare cat mai naturala posibila. Acum mii de ani nu erau alimentele prelucrate genetic, nu exista poluare etc.
Undeva aici este sursa tutuor bolilor, omul a intervenit prea mult in procesul natural al universului.
Lasati carnea in pace si respectati parerea fiecaruia.
Old 29-09-2009
kmi28's Avatar
kmi28 kmi28 is offline
Senior Member
Pufulet

Quote:
Originally Posted by zeitza1983 View Post
Hei !!! Usurel cu atacul la persoana !!! Nu alterati o discutie constructiva , fiecare are dreptul la o parere cat timp si-o expune fara a jigni pe altii direct. Ca indirect la un astfel de subiect , nu are cum sa fie , ca oricum aici se duce un mic razboi . Asa ca limitati-va la a discuta ideea , nu atacati persoana !
Subscriu!
De ce oare nu suntem capabili sa purtam o discutie in contradictoriu fara a aduce jigniri......hmmmmm.
Reply With Quote
Old 29-09-2009
miaunez's Avatar
miaunez miaunez is offline
Senior Member
Manechin

Quote:
Originally Posted by Simonell View Post
Omul trebuie sa mamance cu moderatie.
Excesele de orice fel sun daunatoare - si aici intra si capitolul "prea mult" sau "deloc"
Eu nu mamanc carne de fel, as putea sa traiesc linistita doar cu lactate.
Dar chiar sunteti orbiti atunci cand puneti carnea la perete si o invinovatiti pentru toate relele de pe lumea asta.
Nu e chiar asa.

Omul a fost "proiectat" de Dumnezeu sa mananace de toate (inclusiv carne) intr-o stare cat mai naturala posibila. Acum mii de ani nu erau alimentele prelucrate genetic, nu exista poluare etc.
Undeva aici este sursa tutuor bolilor, omul a intervenit prea mult in procesul natural al universului.
Lasati carnea in pace si respectati parerea fiecaruia.
Pai da,nu inteleg dc unele persoane au tendinta nu, numai de nu respecta parerea celorlati si mai si incearca sa-ti bage pe gat o idee de-a lor
Reply With Quote
Old 30-09-2009
Ala2006's Avatar
Ala2006 Ala2006 is offline
Senior Member
Fulg

Quote:
Originally Posted by Kitiara View Post
Citeste post-ul nr. 19 scris de chris_bv Nu inteleg de ce se mai intreaba, atata timp cat raspunsul a fost dat deja.
Oare a fost dat raspunsul? Sau doar descrierea tipurilor de proteine?
Old 30-09-2009
Kitiara's Avatar
Kitiara Kitiara is offline
Junior Member

Send a message via Yahoo to Kitiara

"Sursele de proteina care au toti cei 8 aminoacizi esentiali se numesc proteine complete.

Acestea sunt proteinele de origine animala si soia. Restul vegetalelor nu contin toti aminoacizii, de aceea, pentu asigurarea tuturor aminoacizilor sau sa mancam suficiente proteine de origine animala, sau sa combinam diferite surse de proteina vegetala. Cele mai importante surse de proteina animala sunt : carnea, organele, pestele, ouale, laptele si derivatele.

Pe langa acestea mai se poate folosi si soia, care insa este deficitara la un anumit aminoacid, metionina."

Si de aici incolo, urmeaza sa studiezi daca metionina e vitala pentru bebe sau nu Am auzit tone de pareri pro si contra soia, mie nu-mi place oricum..
Reply With Quote
Old 30-09-2009
grasutza80's Avatar
grasutza80 grasutza80 is offline
Senior Member
Fotomodel

...copilul tau i-al tau femeie,dar lasa-l sa aleaga ce-i bun si ce nu ...offff,Dumnezeule mare ti-e puterea !!!!

Reply With Quote
Old 03-10-2009
miaunez's Avatar
miaunez miaunez is offline
Senior Member
Manechin

Quote:
Originally Posted by Kitiara View Post
"Sursele de proteina care au toti cei 8 aminoacizi esentiali se numesc proteine complete.

Acestea sunt proteinele de origine animala si soia. Restul vegetalelor nu contin toti aminoacizii, de aceea, pentu asigurarea tuturor aminoacizilor sau sa mancam suficiente proteine de origine animala, sau sa combinam diferite surse de proteina vegetala. Cele mai importante surse de proteina animala sunt : carnea, organele, pestele, ouale, laptele si derivatele.

Pe langa acestea mai se poate folosi si soia, care insa este deficitara la un anumit aminoacid, metionina."

Si de aici incolo, urmeaza sa studiezi daca metionina e vitala pentru bebe sau nu Am auzit tone de pareri pro si contra soia, mie nu-mi place oricum..
mie imi place^^ mai ales ca e nu mananc carne in afara de peste
Am incercat saptamana placuta si mi-a placut la nebunie...iar azi mananc din nou.
HA
Reply With Quote
Reply

Bookmarks
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules