|
|||||||
| Vegetarianism Numai o moda ciudata sau un mod de viata sanatos, plin de compasiune fata de animale si grija fata de mediu? |
![]() |
|
|
Thread Tools | Search this Thread |
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
Si eu urmaresc cu mare interes discutia, inca nu m-am decis asupra unei pareri definitive. Stiu doar ca exista o mica sansa de-a consuma orice tip de aliment "natural", in mare parte carnea este injectata cu hormoni, la fel cum si vegetalele sunt produse cu ingrasaminte de toate originile sau modificate genetic. Mi se pare inca foarte complicat sa citesc fiecare compozitie de pe fiecare ambalaj al fiecarui produs pe care-l cumpar, in special pentru ca multe ingrediente de tip colorant/conservant/indulcitor/potentiator de aroma sunt mascate sub alte nume, stiintifice, despre care o persoana fara cunostinte in domeniu nu are nicio informatie; sa caut pe internet fiecare ingredient in parte mi se pare un chin, de aceea aleg alimente cat se poate de neprocesate. Oricum, ultima tendinta de marketing pe care-am constatat-o este de a inlocui numele E-urilor cu numele substantei in sine, neprescurtat. Este astfel mult mai greu sa depistezi ce mananci cu adevarat. |
|
|
||||
|
||||
|
Omul trebuie sa mamance cu moderatie.
Excesele de orice fel sun daunatoare - si aici intra si capitolul "prea mult" sau "deloc" Eu nu mamanc carne de fel, as putea sa traiesc linistita doar cu lactate. Dar chiar sunteti orbiti atunci cand puneti carnea la perete si o invinovatiti pentru toate relele de pe lumea asta. Nu e chiar asa. Omul a fost "proiectat" de Dumnezeu sa mananace de toate (inclusiv carne) intr-o stare cat mai naturala posibila. Acum mii de ani nu erau alimentele prelucrate genetic, nu exista poluare etc. Undeva aici este sursa tutuor bolilor, omul a intervenit prea mult in procesul natural al universului. Lasati carnea in pace si respectati parerea fiecaruia.
|
||||
|
||||
|
Quote:
De ce oare nu suntem capabili sa purtam o discutie in contradictoriu fara a aduce jigniri......hmmmmm.
|
||||
|
||||
|
Quote:
|
|
|
||||
|
||||
|
Oare a fost dat raspunsul? Sau doar descrierea tipurilor de proteine?
|
||||
|
||||
|
"Sursele de proteina care au toti cei 8 aminoacizi esentiali se numesc proteine complete.
Acestea sunt proteinele de origine animala si soia. Restul vegetalelor nu contin toti aminoacizii, de aceea, pentu asigurarea tuturor aminoacizilor sau sa mancam suficiente proteine de origine animala, sau sa combinam diferite surse de proteina vegetala. Cele mai importante surse de proteina animala sunt : carnea, organele, pestele, ouale, laptele si derivatele. Pe langa acestea mai se poate folosi si soia, care insa este deficitara la un anumit aminoacid, metionina." Si de aici incolo, urmeaza sa studiezi daca metionina e vitala pentru bebe sau nu |
|
|
||||
|
||||
|
...copilul tau i-al tau femeie,dar lasa-l sa aleaga ce-i bun si ce nu ...offff,Dumnezeule mare ti-e puterea !!!!
|
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
Am incercat saptamana placuta si mi-a placut la nebunie...iar azi mananc din nou. HA |
![]() |
| Bookmarks |
| Thread Tools | Search this Thread |
|
|